Infravärmare

Infravärmare

Infravärme gör utomhusvistelsen varm och skön under sena sommarnätter, kyliga höstkvällar och tidiga vårmorgnar. Njut av värmestrålaren på din balkong, altan eller uteplats och få en längre utesäsong. Välj bland modeller du placerar på golv, i taket eller direkt på väggen här i vårt stora sortiment av i terrassvärmare.


Förverkliga dina altandrömmar med infravärme från Elkatalogen!

Infravärmare för utomhusmiljö 

Med värmetillförsel till uteplatsens sittgrupp, hängmattan på altanen eller soffan på balkongen – blir utesäsongen skönare och längre. Värmestrålare ger intensiv och energieffektiv värme, är smidiga att installera och kräver i stort sett inget underhåll alls. 

Terrassvärmare att välja på: 


  • Infravärmare Norveco ALF14 – värmaren väger endast 1 kg och värmer personer och föremål inom 27 sekunder. Hela 96% av den energi som förbrukas av värmestrålaren omvandlas till värme genom infraröd luminescence. Norveco värmare finns i många varianter. 

  • Frico halogeninfravärmare Elir – tillverkad för både privat utomhusmiljö och tuffare industrimiljö. Lätt att flytta och perfekt som komplement till avfuktare på platser där det finns fuktskador. Förlänger sommarsäsongen med behaglig värmespridning. 

  • Opranic Nova T-Series – infravärmare för montering i tak eller på vägg. Med patenterad infrateknik skapas en skön värme som styrs med termostat eller fjärrkontroll. Upp till fem gånger mer effektiv än gasolvärmare. 


Välj vad för typ av modell på terrassvärmare du vill ha till din uteplats – eller byggplats. Det finns allt från golv- och takmodeller till de som är enkla att montera upp i taket, direkt ovanför en bekväm sittgrupp. 

Värmare fungerar även för andra områden

En värmare med infrateknik fungerar även perfekt på tillfälliga byggplatser utan uppvärmning – eller som nämnt på platser där fuktskador uppkommit. Eftersom många infravärmare är portabla och enkla att flytta kan du använda den på flera platser där värme behövs. Det är endast den träffade ytan som värms upp av en värmestrålare, inte den omgivande luften, något som gör infravärmen energieffektiv utomhus. Om du skyddar uteplatsen mot vind blir den ännu mer effektiv i sin energiförbrukning. 

Därför är infravärmare så bra: 


  • De bränner inga luftpartiklar och förbrukar inte syre, vilket är mer miljövänligt än många andra uppvärmningsalternativ.

  • Infravärme är upp till 80% med effektivt att använda än traditionella värmesystem. 

  • Hela 96% av energin i flera terrassvärmare omvandlas direkt till värme. 


Hitta din infra- och terrassvärmare här hos oss på Elkatalogen. 


Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-25 av 49

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-25 av 49

Per sida
Fallande ordning
© 2009 Elkatalogen Norden AB.