Golvvärme

Golvvärme

Vill du också ha ett varmt och behagligt golv i ditt hem – under alla årets månader? Då är golvvärme något för dig. Hos Elkatalogen hittar du massor av produkter för att installera golvvärme i hela ditt hem. Inte minst från varumärket Thorin-Thorin. 


Hitta allt från värmekabel och golvvärmetermostat till golvvärmemattor, fästband och monteringssatser i sortimentet. 

Golvvärme för en behaglig inomhustemperatur

Golvvärme är en perfekt värmekälla för badrum, kök och vardagsrum. Kliv på ljummen klinker en kall vintermorgon i stället för en isande kall. Det ger en skillnad i trivsel och livskvalitet. 

För alla rum i huset

Golvvärme passar för alla typer av rum – och för alla sorters golv. Det gäller bara att ha rätt produkt på rätt plats. När det sitter på plats och där det ska, sprider systemet värme i hela rummet på ett jämnt och trofast sätt. 

Inför golvvärme av el

Vad för system ska du ha? Det du behöver ta reda på för att hitta rätt typ av golvvärme och veta vad du ska köpa för material, är bland annat följande sex steg: 


  1. Golvytan i kvadratmeter för att ge hela rummets storlek.

  2. Räkna ihop storleken på all fast inredning.

  3. Välj sedan vilken typ av rum – våtrum, torrt utrymme eller uterum. 

  4. Välj vilken typ av konstruktion som kommer finnas under golvvärmen – det kan till exempel vara betong, gips- eller spånskiva. 

  5. Välj därefter vilket golvmaterial som ska läggas och om du behöver isolera för en mer energismart lösning. 

  6. Välj hur du vill styra din golvvärme, och vad termostaten ska ha för egenskaper. Kanske ska den vara digital och sitta på väggen vid ingången till rummet?


Om du har svar på ovan punkter blir det enklare att hitta rätt och dessutom smidigare för en installatör att hjälpa dig hitta det som passar i rummet. Kanske är det ett färdigmonterat nät med värmekabel som rullas ut över betongen, eller så är det värmekabel på metervara som är lättast att använda. 


OBS! Kom ihåg att elinstallationer i våtrum alltid måste skötas av en behörig elinstallatör. 

Kontakta oss för mer information

Vill du veta mer om våra produkter i det stora sortimentet av golvvärme? Hör av dig till oss på Elkatalogen som guidar vi dig och tipsar om det som skulle kunna passa dig. 


Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-25 av 227

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-25 av 227

Per sida
Fallande ordning
© 2009 Elkatalogen Norden AB.