PAX Fläktar

PAX Fläktar

PAX är ett svenskt företag som tillverkar fläktar och andra ventilationsprodukter i hög kvalitet. I vårt utbud av PAX hittar du allt från helautomatiska våtrumsfläktar till frånluftsfläktar i bostäder med självdragsventilation. 

Säkerställ ventilationen med PAX fläktar

Ventilationen är husets sätt att andas, vilket det behöver för att vara friskt. Luften inomhus behöver bytas regelbundet, hela tiden. Ny luft måste in och gammal luft ska ut. Men vad som är bra att veta är att till skillnad från din automatiska andningsreflex – så behöver ditt hus hjälp med luftomsättningen. Inte minst för att forsla bort fukt som annars kan orsaka skada. Med rätt typ av ventilationsprodukter, som PAX fläktar, säkerställer du luftutbytet i din bostad.  

Badrumsfläktar från PAX

Badrumsfläktar tar bort fukt och lukt snabbt och regelbundet, vilket är högst nödvändigt i vilket badrum som helst. Dessutom är de driftsäkra och tysta när de arbetar med luftbytet. Kallas även för frånlufts-, våtrums- och väggfläkt. 


  • PAX Sirocco – en helautomatisk fläkt till badrum och våtrum, inställd för kontinuerlig drift på låg hastighet. Med ljus- och fuktsensorer anpassar sig fläkten till när badrummet används och när luftfuktigheten är hög. Placeras i tak eller väggmonteras. 


  • PAX Calima – även denna fläkt från PAX är helautomatisk, men dessutom smart. Du kan med andra ord styra fläkten via en app i din telefon. Har fuktsensor och via app kan du justera flöden samt ställa in scenarion, liksom kalenderfunktioner. Montering i kanal med eller utan självdrag. 


  • PAX Passad – en fläkt främst med syfte att förstärka frånluftsflödet i din bostad, med en självdragsventilation. Enkel att montera upp och lika smidig att använda. Tyst och hög kvalitet samtidigt som den är miljövänlig med sin extremt lilla energiförbrukning. Godkänd för installation i våtutrymmen som badrum. 

Ett varumärke med lång erfarenhet av fuktig luft 

PAX lanserade redan 1973 Sveriges första badrumsfläkt, för att forsla bort både fukt och lukt snabbt. Det är med andra ord ett varumärke med lång erfarenhet och kontinuerlig utveckling. Numera är begreppet PAX-fläkt något vedertaget, och därför finns produkterna att köpa här hos oss på Elkatalogen.  


Säkerställ att ditt hem har fräsch, ny luft hela tiden – varje dag. Ta hjälp av oss om du har några frågor eller önskar att vi beställer in en specifik produkt från PAX. 


Visa som Rutnät Lista

12 Varor

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

12 Varor

Per sida
Fallande ordning
© 2009 Elkatalogen Norden AB.