Wallas Diselkaminer

Wallas värmare för stuga och fritidshus

Slipp fuktiga sängkläder, tändstickor och fönster med imma. Med Wallas effektiva värmare kan du hålla stugan varm och torr, även om du inte är ansluten till elnätet. Wallas värmare drivs på diesel, fotogen och solceller. Ett mer kostnadseffektivt sätt att värma upp fritidshuset på är svårt att finna.

Uppvärmd stuga med Wallas värmesystem

Förläng stugsäsongen med en helautomatisk dieselkamin från Wallas. Det finns varianter i olika storlekar men i genomsnitt väger värmaren runt 1 kilo, och kan värma upp ytor på 40–90 kvadratmeter. Det enda som krävs är diesel eller fotogen samt driftström som tas från elnätet eller egen solcellsanläggning.


  • Alltid varmt och torrt i stugan

  • Anluts till skorsten eller direkt genom vägg

  • Brinner rent och luktfritt

  • Trygg att använda för alla


Bränsletanken med diesel eller lysfotogen kan förvaras separat, utomhus eller under ditt fritidshus.

Fjärrstyr värmen – innan du är framme

Med Wallas värmare kan du fjärrstyra kaminen från en app i din mobil eller surfplatta. Enheten kan även manövreras via en av- och påknapp inuti stugan, via timer och med SMS-kommandon om du inte har internetanslutning. Dessa möjligheter gör att du alltid kan komma till ett uppvärmt fritidshus, oavsett årstid. Du slipper tändvätska, tändstickor och röklukt.

Låg strömförbrukning och lång drift

Värmare från Wallas är helautomatiska och utrustade med rumstermostat för att hela tiden hålla samma, jämna temperatur inne i stugan. Strömförbrukningen är liten och kräver endast en försörjning på 12V, till exempel via solcellspaneler på taket. Perfekt om du har ett fritidshus som inte är anslutet till elnätet.


Kaminen kan vara i drift lång tid utan att vare sig bränsle eller batteri tar slut. Med ett Ah-batteri kan värmaren vara igång i två hela veckor på medelhög effekt. Några få deciliter bränsle i timmen ger dig 900W värme. Välj själv bränsletyp från diesel, lätt eldningsolja till fotogen.

Enkel installation av Wallas värmare

Wallas rumsvärmare installeras genom att du kopplar utloppsslangen till en skorsten, eller att du drar den genom ytterväggen. Brännaren hämtar förbränningsluften utifrån och leder även ut alla rökgaser från stugan. Värmaren avger torr värme och tar bort alla tecken på luftfuktighet.


Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-25 av 83

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-25 av 83

Per sida
Fallande ordning
© 2009 Elkatalogen Norden AB.