Vattenpump

Vattenpump

Letar du efter en vattenpump som ger dig rinnande vatten i stugan? Eller en dränkpump som låter dig duscha och diska? Försörj vattenbehovet som krävs för matlagning, disk och hygien i fritidshuset. Hos oss på Elkatalogen hittar du allt från vägg- och handpumpar till ackumulatortankar, solduschar och varmvattenberedare. De gör stuglivet lite lättare – och roligare.   

Vattenpumpar till fritidshus 

Att installera rinnande vatten i stugan är en standardhöjning få ångrar. Du kan dra in vatten med hjälp av en tryckpump, eller bära in vatten och använda en dränkbar pump för dusch och disk. Hos oss hittar du bland annat: 


  • Vattenpumpar i olika litermått från Sunwind och Flo-Jet. 

  • Varmvattenberedare för dig som inte har rinnande vatten, men el indraget. 

  • Cisterner med nivåmätare för upp till 1000 liter vatten. 

  • Stug, tryck- och brunnpumpar från de ledande varumärkena. 


OBS! Olika kommuner har olika regler vad gäller vatten och avlopp. Kontrollera vad som gäller i din kommun hos Miljö- och Hälsoskyddskontoret innan du börjar bygga till ett avlopp. 

Tryckpump och varmvattenberedare i stugan

Om du med hjälp av en tryckpump försörjer ditt vattensystem i fritidshuset, är steget inte långt till att också få varmvatten. I de flesta stugor finns gasol för till exempel spis och kyl – vilket ger förutsättningen att även driva en gasolvarmvattenberedare. Det gör det skönare att duscha och diska. Gasolberedaren är tryckstyrd och huvudlågan aktiveras bara när en kran öppnas.


Lättanvända tryckpumpar är Sunwind Seaflo 12V med 11,5 eller 20 liters flöde per minut, beroende på vilken du köper. Dessa är kraftfulla och har både stort flöde och högt tryck. Om du har solpaneler på taket kan du enkelt samla in energin under dagen, som sedan går åt till att bruka tryckpumpen. 

Dränkbar vattenpump för dusch och disk

Vi kan även erbjuda olika alternativa lösningar. Om du inte har rinnande vatten, kan du istället värma det inburna vattnet på spisen och använda en dränkbar pump när du vill duscha och diska. Det är möjligtvis lite mer arbete involverat, men det täcker upp för behovet av varmvatten. 

Bygg en utedusch 

Driftsäkra vattenpumpar från Sunwind finns med bland annat kapaciteten 12 liter per minut, med en strömförbrukning på 10–20W. Tillsammans med ett duschpaket på 12V kan du enkelt duscha i stugan eller bygga en utedusch för sommarens varma dagar. 


Hitta vattenpump och alla tillbehör du behöver till ditt fritidshus här hos oss på Elkatalogen!


Visa som Rutnät Lista

22 Varor

Per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

22 Varor

Per sida
Stigande ordning
© 2009 Elkatalogen Norden AB.