Separett Toaletter

Separett – Känn dig som hemma, komfort var du än är!


För en bekväm fritid
I över 30 år har Separett utformat toaletter för att tillfredsställa dina behov av komfort och för att förenkla din vistelse i stugan under din fritid. Du skall känna dig som hemma när du är i stugan eller någon annanstans där det inte finns tillgång till vattentoalett. Därför utvecklar Separett ständigt funktion, design och användbarhet, och det är tack vare detta som toaletterna används från den torra hettan i Afrika till det iskalla Grönland.

 

Separett övervinner de obehagliga dofterna

Toaletter utan vatten luktar, det har det varit sant fram till nu. Separation av vått och torrt gör att de processer som orsakar obehaglig doft aldrig kommer att inträffa.


Enkel hantering av vått avfall

Tack vare separationen är det säkert och enkelt att hantera urin. Du kan välja mellan att leda urinen till vattenavlopp (handfat, dusch) eller till infi ltration i marken.


Obegränsad kapacitet

Behovet av lagringskapacitet minskar kraftigt när urinen, som står för cirka 85 % av avfallet, separeras. Det fasta avfallet, avföring och papper, hamnar i behållaren inne i toaletten. Behållaren lyfts ut när den är full och en familj på fyra personer behöver bara byta behållare efter 3-6 veckor.

Så här installerar du Separett Villa

Separett Villa har inga krav på rumstemperatur och fungerar i både kalla och varma rum. Det måste vara möjligt att leda bort urin och installera ventilationsrör. Anslutning av 230V eller 12V beroende på modell.


Ventilation

Ventilation kan ske genom vägg eller tak. Villa 9000 230V fl äkt kan installeras utan begränsning vad gäller längd eller antalet rörböjar. För Villa 9010 med 12V fl äkt rekommenderas max 2 x 90° böjar. Finns det ventilation från tidigare toalettinstallation, kan toaletten anslutas till den. Villa 9000 och 9010 har inbyggda kondensuppsamlare och behöver ingen isolering av ventilationsröret. Alternativ på ventilation.


Urinavlopp

Urinen kan ledas till handfatets avlopp eller duschavloppet, till infiltration eller till en tank, till exempel Separett Ejektortank.

 

 Se PDF för fler beskrivningar och montering

 


 

Visa som Rutnät Lista

18 Varor

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

18 Varor

Per sida
Fallande ordning
© 2009 Elkatalogen Norden AB.