El-Dorado förbränningstoalett

El-Dorado by SUNWIND!

En förbränningstoalett förbränner avfallet till miljövänlig aska med hjälp av hög värme. Förbränningstoaletten är mycket lämplig till svenska stugor, fritidshus och andra bostäder där man har tillgång till ström men där anslutning för vatten och avlopp saknas. Asklådan töms efter ca en veckas användning. Eldorado är Sunwinds egen förbränningstoalett. Toaletten bygger på kända principer inom förbränning av toalettavfall. Vi har använt vår mångåriga erfarenhet på stugmarknaden, och utvecklat den ultimata modellen. Driftsäkerhet och pålitlighet är de stora fördelarna med denna toalett.


Robust och driftsäker

Toaletten är producerad i allra bästa rostfria stålkvalitet och elektriska komponenter är minimerade till det som är absolut nödvändigt för att upprätthålla funktion och driftssäkerhet. Efter mer än 20 år på denna marknad vet vi att alla stugor inte är belägna i närheten av en serviceverkstad. Med detta i bakhuvudet har vi designat en toalett där alla elektriska huvudkomponenter har ”click and release” kopplingar. Detta betyder att komponenter enkelt kan bytas av användaren själv.


Funktion

Förbränningen drivs av ett termostatstyrt värmeelement på 2000 watt i överkant av förbränningskammaren. En förbränning tar ca 55 minuter. Efter förbränning kommer värmeelementet stängas av och kylfl äkten att gå tills toaletten är nedkyld. Själva förbränningen sker i en sluten kammare något som gör denna toalett till marknadens mest energieffektiva.

Om det redan pågår en förbränning när nästa besök görs kommer denna att stanna upp och tiden från när nytt avfall släpps ner i toaletten ackumuleras med den tidigare förbränningen. Avfallet försvinner automatiskt ned i förbränningskammaren med hjälp av tyngdkraften när man startar en förbränning med tryckknappen på toppen av toaletten.

 

Fördelar med Eldorado:
• Enkel att installera
• Hygienisk och luktfri
• Inget avlopp, tillåten överallt
• Enkel tömning
• Enkelt underhåll, mekaniska lösningar
• ”Click and release” teknologi på alla huvudkomponenter
• Sluten förbränningskammare, energieffektivt
• Nemko-godkänd


Ventilation

Toaletten skall ha fast ventilation bestående av Ø110mm släta rör. Vi rekommenderar att använda ventilationspaketet som finns som tillbehör. Toalettrummet får inte ha någon annan form av mekanisk utloppsventil och rummet måste vara försett med minst en friskluftsventil.


Montering

Toalettens avgaser skall föras ut i det fria. Det finns två huvudtyper av installation. Ventilationsröret förs rätt upp genom taket i rummet där toaletten är placerad. Alternativt dras ventilationsröret ut genom yttervägg och förs därefter upp över tak. Takhatten skall sluta minst 60 cm över takytan. Lokala förhållanden kan variera mycket och till exempel på platser med mycket snö bör det tas hänsyn till detta och röret föras längre upp. Det skall användas grenrör vid bägge typer av installationer.

 

Visa som Rutnät Lista

8 Varor

Per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

8 Varor

Per sida
Stigande ordning
© 2009 Elkatalogen Norden AB.