AC Power Paket 230VI din stuga kan i princip vilka elektriska utrustningar som helst användas utan att något elbolag är inblandat. Vilken frihetskänsla! Tänk bara på att all fast 230V installation måste utföras av behörig elektriker. I de flesta fall kombinerar man en sol- och vindenergianläggning med ett elverk.

Till anläggningen används en kombinerad laddare och omformare så att elverket inte belastas i onödan. För att ytterligare minimera belastningen kan fortsatt en del av stugans förbrukare som t.ex. belysning och kylskåp drivas på 12V. När anläggningen behö- ver belastas hårt vid t.ex. drift av stora 230V förbrukare som t.ex. disk- eller tvättmaskin kan den sammanlagda effekten från elverket och omformaren utnyttjas.

Den här typen av 230V anläggningar kan tillsammans med elverk bli automatiserade till den nivå man själv önskar. Typiskt kan vara att elverket startar automatiskt vid för låg batterispänning eller vid hög belastning. Vad som kan genomföras avgörs hur väl omformare/laddare kan synkroniseras med det individuella elverket.

Paketen på här under är att se som exempel och behöver oftast justeras och kompletteras eftersom anläggningar av denna typ alltid är mycket individuella.

Kom också ihåg att solpanelspaketen Solpanelspaket kan kompletteras med omformare för tillfälliga 230V behov


Visa som Rutnät Lista

9 Varor

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

9 Varor

Per sida
Fallande ordning
© 2009 Elkatalogen Norden AB.