12V kylskåp & Frysar

Energieffektiva 12V kylskåp  

Behöver du ett kylskåp till fritidshuset, båten eller husvagnen? Då är ett kompressordrivet 12V kylskåp perfekt. Denna typ av kylskåp fungerar helt oberoende av elnät, istället drivs de på ren och förnybar solenergi. Med sin kompakta form och snabba nedkylning håller de maten kall i mindre utrymmen.

Säker kylning av mat – var du än är

När du är ute på tur i husbilen kan du ha ett behov av pålitlig kylning av mat, utan kontakt med elnätet. Den tekniska utvecklingen gällande mobila kylskåp har gått fort framåt. Med moderna kylkompressorer blir inte bara 12V kylskåpet kallt snabbt, det är dessutom energieffektivt. Maten håller sig kall och fräsch samtidigt som du har el över i 12V-batterierna när solen laddar solcellerna i panelen.

  • Effektiva kompressorer som kyler snabbt.

  • Ett minimum av energi förbrukas.

  • Pålitligt 12V kylskåp i stuga, husbil eller båt.

  • Perfekt för begränsade utrymmen.

Strömförsörjning av 12V kylskåp

Du behöver endast en mindre anläggning solceller på taket när det kommer till strömförsörjningen av ett 12V kylskåp. Har du ett fritidshus utan dragen el, är tipset att installera solpanel på 200W med en tillhörande batteribank på 500Ah. Kompressorn på kylskåpet går en stund och stannar av när kylan är på rätt temperatur, för att starta igen när kylan behövs. Det gör energiförbrukningen liten och påverkan på miljön försumbar.


Det som påverkar energiförbrukningen är bland annat:

  • Hur många gånger kylskåpsdörren öppnas.

  • Hur mycket av det du lägger i kylskåpet som är varmt.

  • Hur varmt det är i stugan, lastbilen, båten eller husbilen.


Tänk på att den omgivande temperaturen påverkar energiåtgången i batterierna väsentligt, och att räknevärdet oftast ligger på +25°. Om det är väldigt varmt i husvagnen eller stugan kommer alltså energiförbrukningen öka. Se till att du har ordentlig solpanel och batteribank för att säkra användningen av ditt kompressorskåp.

Kylskåp perfekt för fricamping och friluftsliv

Det mobila friluftslivet i Sverige, eller fricamping med husbilen på kontinenten, underlättas av ett smidigt, energieffektivt 12V kylskåp. Det gör att du klarar dig flera dagar på omsättningen i batteriet, innan du behöver ladda på via en laddstolpe.


Njut av friheten med energisnåla kompressorskåp som snabbt får ner temperaturen och kyler maten när du är utanför elnätet.


Visa som Rutnät Lista

11 Varor

Per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

11 Varor

Per sida
Stigande ordning
© 2009 Elkatalogen Norden AB.