Gasolvarmvattenberedare

Gasolvarmvattenberedare - varmt vatten på ett ögonblick!

Drömmer du om en varm dusch efter skidturen? Du kan få lika hög vattenstandard i stugan som hemma – även om du inte har indraget vatten. Vi har flera olika pump modeller och varmvattenberedare som kan göra drömmen verklig.

Dessa varmvattenberedare är av genomströmningstyp. Varmvattenledningen kan dras till ett eller flera tappställen. När någon varmvattenkran öppnas och vatten strömmar genom beredaren tänds huvudbrännaren om pilotlågan är tänd och värmer det inkommande kallvattnet under tiden som det passerar beredaren. Beredaren är konstruerad för att kunna användas i kombination med moderna vvs-armaturer som engreppsblandare mm.

Gasolvarmvattenberedaren är tryckstyrd och brännaren aktiveras därför endast när du öppnar kranarna – du slipper värma mer vatten än du behöver. Sunwinds gasolvarmvattenberedare kan leverera 5 till 14 liter vatten per minut. Hur varmt du får beror på temperaturen på vattnet du skickar in i beredaren, men regeln är att gasolvarmvattenberedaren värmer vattnet 25 grader varmare än det vatten du skickar in vid full kapacitet (liter per minut). Gasolvarmvattenberedare är beroende av tryckvatten, detta kan du få med en 230 eller 12 volts pump.

Om stugan inte är uppvärmd vintertid är det mycket viktigt att man tömmer sitt vattensystem på allt vatten i god tid innan frosten slår till. Kranar och blandare måste noga tömmas på vatten eller förvaras på uppvärmd plats. Koppla loss anslutningar och slangar till varmvattenberedaren och försäkra dig om att den är tömd. Man kan eventuellt behöva blåsa ut vatten eller ta hjälp av tryckluft för att undvika att vatten blir kvar i beredaren.

Gasolvarmvattenberedare – varmt vatten på ett ögonblick

Genom att installera Sunwind vattensystem i stugan kommer du att få samma bekvämlighet som du har hemma. Den enda skillnaden är att du inte värmer upp mer vatten än vad du behöver. När du skall duscha eller tappa upp varmt vatten tänder värmaren sig själv. Varmvattenberedaren är tryckstyrd och huvudbrännaren kommer därför endast att aktiveras när du öppnar kranen, och slocknar när den stängs. Tändsäkringen som stänger av gasoltillförseln om lågan skulle slockna är en självklarhet på alla modeller. Tänk speciellt på att gasolregulatorn som sitter på gasolfl askan skall kunna leverera tillräckligt med gasol under korta perioder. Vi rekommenderar vår specialregulator till det ändamålet. Det ger en pålitlig funktion och inte minst får du det varmvatten som du skall ha. I de fall man använder kopparrör bör rören dimensioneras korrekt efter avståndet och gasmängden med hänsyn taget till tryckfall.

 

Exempel:

En 6 liters modell räcker för dig som inte skall ansluta duschen direkt eller ha många tappställen. För dusch rekommenderas 11 liters modellen eller större. Innan vintern och frosten kommer måste varmvattenberedaren tömmas på vatten. Montering av 11 eller 14 liters varmvattenberedare kräver frånluftskanal. Pga. hög gasolförbrukning när en varmvattenberedare är i drift rekommenderar vi att den ansluts till en egen gasolfl aska med regulator och kort slang. Tänk också på att gasolregulatorn du använder har tillräckligt hög kapacitet (kapaciteten anges på alla regulatorer). Vår gasolregulator med 4 kg kapacitet är speciellt anpassad för 11 och 14 liter gasolvarmvattenberedare som kräver extra kapacitet.

• Automattändning med inbyggt batteri
• Gasolvarmvattenberedare med genomströmning av vatten
• Värmer fortlöpande det vattnet du behöver
• Alltid klar att använda


Visa som Rutnät Lista

22 Varor

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

22 Varor

Per sida
Fallande ordning
© 2009 Elkatalogen Norden AB.