Laddboxar - Elbil

Laddbox elbil

Laddboxar till elbil kommer i flera olika utföranden. Hos oss på Elkatalogen hittar du bland annat Garo laddbox men även toppmodeller från andra tillverkare. Läs mer nedan om vad du behöver tänka på när du väljer elbilsladdare för att kunna ladda elbilen i anslutning till den egna bostaden, skapa en elbilsparkering i bostadsrättsföreningen eller vid arbetsplatsen. 

Laddboxar till rätt pris

Laddboxen ska på ett säkert och effektivt sätt ladda upp din elbil närhelst du behöver. Dessutom ska priset vara rimligt i förhållande till produkten du köper. På Elkatalogen hittar du laddboxar till rätt pris och produkter från kända kvalitetsmärken. Det gör att du kan känna dig trygg i att handla laddbox här. 

Laddbox elbil – viktiga funktioner

Det finns en del saker att ha i åtanke när du funderar på att investera i en laddbox till elbilen, hemma, vid jobbet eller sommarstället. Fundera över dessa tre punkter innan du bestämmer dig: 


  1. Typ av laddning. Det finns AC-laddning och DC-laddning att välja på. DC-laddning används mestadels för snabbladdning vid speciella laddstationer. Vid bostad och arbetsplats är AC-laddning ett bättre val. Med AC-laddning är det bilens egna laddare som sköter processen, det är skonsammare för bilen än DC-laddning.  


  1. Enfas eller trefas? En trafasladdare laddar med hög effekt, snabbt och med större strömstyrka i jämförelse med enfasladdaren. För laddning över natten är en sådan laddning onödig, särskilt om du har en hybridbil. Vill du ha snabb laddning är det ett bra val. Kräver tjockare och tyngre kablar. 


  1. Strömstyrka. Vad för säkring har eluttaget eller platsen i elcentralen där laddningen ska ske. För hemmabruk är 16 A vanligt även om det finns högre styrkor än så. Den kraftfullaste AC-laddningen kräver både trefas och 32 A för en effekt på 22 kW och semisnabb laddning.  


Glöm inte att köpa en laddbox elbil med inbyggt DC-skydd. Den brytaren förhindrar att likström går genom en vanlig jordfelsbrytare. 

Vilken laddbox är rätt för din elbil? 

Vad du behöver för effekt, strömstyrka och typ av laddning beror lite på vad för bil du kör och om du långpendlar eller bara kör din bil då och då. För att få bidrag eller subventionering på ditt köp av laddbox är det bra att den är förberedd för eller redan har en inbyggd elmätare. Det gör att du senare kan redovisa hur mycket el bilen har laddats med. 


En gedigen laddlösning är bra att säkerställa oavsett vad för laddbehov du har – och du hittar flera strålande alternativ bland våra produkter i sortimentet. Hör av dig till oss på Elkatalogen om du undrar något eller önskar att vi tar in en särskilt laddbox i sortimentet. 


Visa som Rutnät Lista

22 Varor

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

22 Varor

Per sida
Fallande ordning
© 2009 Elkatalogen Norden AB.