Kabellister

Kabellister

Kabellister och kabeluppsamlare döljer kablar från hemmets alla apparater och trassliga sladdar under skrivbord och tv-bänkar. Här finns kabellist i träfärgad plast som ser ut som ek eller teak – eller välj en i den klassiskt vita färgen som smälter in mot sedvanliga golv- och taklister.

Göm sladdkaoset med kabellist

Sladdar och kablar från TV, stereo och högtalarsystem har en förmåga att trassla ihop sig, och få det att se rörigt ut hemma. Inte minst i vardagsrum, vid till exempel dator- och musikstationer. Med kabelkanal i lätthanterat material kan du dölja de sladdar som annars ligger framme och stökar ned.

Så döljer du sladdar och kablar:

Det finns många olika sätt att dölja kablar på, det enklaste är att använda dig av kabellister och kabelkanaler – oavsett storlek på kablarna. Göm sladdarna längs väggen, i taket, längs en list eller bakom möbler. 


  • Den undre delen av kabellisten limmas, fästs med dubbelhäftande tejp eller skruvas fast där du vill ha den. 

  • Sladdarna du vill dölja dras in i listen och trycks fast, sedan pressas eventuellt ett lock på. 

  • Vissa kabelkanaler behöver du vrida för att sladden ska kunna tryckas fast. 

  • Skarvar och hörn gör installationen mer praktisk om du arbetar i just hörn. 


Klart! Nu ser du inte kabeln längre och listen du valt kan vara extremt diskret, vilket gör att den inte syns längs golvlisten eller taklisten. 

En helt dold kabelförvaring

Vill du dölja kablarna helt i rummet? Då kan du även dra kabelkanaler längs hela väggen runt taket, det gör att kanalerna blir skugglister där du inte drar några kablar. Detta går även att göra på socklarna, via kabelkanaler som en smyglist på ut- eller ovansidan av sockellisten. Vissa sockellister sväljer en eller max två sladdar, större lister är rymligare och får plats med även tjockare kablar. 

Kabeluppsamlare bakom TV och dator

En kabeluppsamlare är ännu enklare att använda än en kabellist. Dessa är gjorda för att samla ihop sladdar i en bunt på ett smidigt sätt. Kabelsamlaren finns i svart och grått och i den buntar du ihop ett gäng sladdar så att de hamnar i en och samma kabelstam, bakom en TV-anläggning, stereo eller stationär dator. 

Skyddar mot slitage

Förutom att dölja sladdar så skyddar även kabellisten mot yttre påverkan. Om kablarna ligger längst golvet skyddar en kabelkanal mot att de skadas när någon råkar kliva där. 


Hitta allt du behöver av kabellister och kabeluppsamlare i vårt sortiment här på Elkatalogen. 


Visa som Rutnät Lista

24 Varor

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

24 Varor

Per sida
Fallande ordning
© 2009 Elkatalogen Norden AB.