Byggcentraler

Byggcentral

En byggcentral eller uttagsbox kan behövas vid renovering och ombyggnation, men även för vedklyvning och annat arbete utomhus. Byggcentraler är vanliga på byggarbetsplatser, i offentliga miljöer samt under evenemang med tillfällig scenkonstruktion. Kort sagt – överallt där det behövs tillgång till tillfällig el. 


Hitta rätt uttagscentral och byggcentral i vårt stora utbud av flyttbar el. 

Uttagscentral för tillfällig el

Flexibel och mobil elfördelning med jämn strömstyrka är nödvändigt i flera olika situationer. Du kanske ska bygga om, eller sätta upp en scen för en utomhuskonsert och behöver en uttagsbox. Är du hantverkare kan du behöva en byggcentral för mindre byggarbeten, kanske en variant som är godkänd för utomhusbruk och enkel att hänga upp på väggen. 

För enkel och säker elfördelning

Vilken bygg- eller uttagscentral behöver du? Välj mellan väskmodeller och större varianter i vårt sortiment. 


  • Uttagscentral i väskmodell med 16A – tillverkad för att passa på byggarbetsplatser, evenemang och i offentliga miljöer. Anpassad för väggmontage samt möjlighet till inkapsling i plåt eller för vidarematning. 


  • Byggcentral i 32A med jordfelsbrytare – Godkänd för utomhusbruk, fyra schukouttag med två automatsäkringar 16A/400V, ett CEE-uttag på 16A, liksom ett CEE-uttag 32A/400V för vidarematning. 


  • Byggcentral 16A – en lättviktare på 1 kg, lämplig för både hantverkare och mindre byggarbeten hemmavid. Godkänd för utomhusbruk, IP44, S–märkt och CE–märkt. Kapsling av UV–stabiliserad ABS–plast, A–klassad jordfelsbrytare 30mA.


  • Uttagscentral skåpmodell 32A – passar på platser där tillfällig el behövs, offentligt eller privat. Med hopvikbara stativ är centralen utrymmeseffektiv vid transport eller lagring. Kan enkelt hängas upp på vägg. Tillverkad i kraftig plåt med elförzinkade, korrosionsbeständiga plåtar, fosfaterade och målade med pulverlack. Tålig.

Användarvänliga och praktiska byggcentraler

Det är viktigt att byggcentraler är lätta i sin vikt och praktiska att använda, på både byggarbetsplatser och hemma vid tillfälliga arbeten – inom- och utomhus. Den mobila elfördelningen ska vara jämnt balanserad i strömstyrka och själva utförandet på centralen bör vara kompakt. Dessutom får den gärna ha ett greppvänligt handtag, vara stryktålig och smidig att montera upp på exempelvis en vägg. Du hittar flertalet sådana uttagscentraler här i sortimentet. 

Säkerheten framförallt 

När det kommer till byggcentraler ska fokus ligga på personsäkerheten. I de centraler som erbjuds här har det säkrats upp med dvärgbrytare och jordfelsbrytare – allt i enlighet med internationella normer och standarder. 


Hitta din byggcentral och uttagscentral här hos oss på Elkatalogen!


Visa som Rutnät Lista

8 Varor

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

8 Varor

Per sida
Fallande ordning
© 2009 Elkatalogen Norden AB.