Elinstallation

Allt för din elinstallation

En elinstallation kan kräva allt från strömbrytare och elkablar till en elfördelningscentral, blockeringsdon, spänningsprovare och kabelvindor för tillfälligt behov av el. I vårt utbud finner du allt du kan behöva för elinstallationer av olika slag.  


Hitta jordfelsbrytare, produkter för ljud, el utomhus och installationer inomhus, liksom strömbrytare från Eljo Renova, Schneider Exxact och PM Flexslang – och mycket mer.

Elinstallationsmaterial för olika områden

Vi har gjort det enkelt för dig att hitta rätt i vårt sortiment av elmaterial och tillbehör. Genom att filtrera efter olika kategorier och underkategorier finner du snart det du söker efter. Filtrera utefter följande områden:


  • Strömbrytare och uttag – brytare, uttag och dimrar.

  • Elfördelning och elcentraler – med säkringar, dvärgbrytare och jordfelsbrytare.

  • Installationsmaterial – buntbant, dosor och material för koppling.

  • Elkabel – kablar för alla typer av elinstallationer.

  • Ljud – ELKO Sound Player med mera.

  • Tillfällig el – byggcentrealer, skarv- och övergångssladdar.

  • Verktyg och instrument – blockeringsdon och hålnyckelsatser med mera.


Mer produkter inom installationsmaterial du hittar är flexrör, skarvmuffar, skruvklammer, apparatdosa, rörböj liksom kopplingsmaterial, kulodosa och olika typer av apparatdosor.

Att tänka på vid elinstallation hemma

Det finns enklare elinstallationer som du får göra på egen hand om du har tillräckligt med kunskap. Sedan finns det en lång rad mer avancerade elarbeten som måste lämnas över till experter.

Detta får du göra själv

Det du får göra själv är att bland annat byta och återställa säkringar, byta glödlampor och lamphållare, montera skarvsladdar, sladdströmbrytare och stickproppar. Du får även reparera och byta ut trasiga delar av skarvsladdar och apparatsladdar. När det kommer till att byta en befintlig strömbrytare får den vara på högst 16A, placerad i egen kapsling eller dosa. Är du osäker bör du överlåta arbetet till en elektriker.  

Detta får bara utföras av elinstallationsföretag

När det kommer till förändringar i fasta installationer i hemmet får du inte ta itu med elarbetet själv, du måste anlita ett auktoriserat elinstallationsföretag. Detsamma gäller för byte av ojordat vägguttag mot ett jordat, elarbeten i dusch- och badrum, installation av golvvärme liksom förläggning av kablar i mark.


Att komma ihåg är att el är livsfarligt och vid minsta osäkerhet får du inte sköta ens enklare elarbeten på egen hand. Chansa aldrig, överlåt installationer du inte kan till registrerade elinstallationsföretag.


Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-25 av 1311

Per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-25 av 1311

Per sida
Stigande ordning
© 2009 Elkatalogen Norden AB.